Šokolaadi säilitamise ja hoiustamise juhised

Kuidas säilitada TЁRT KAKAO šokolaaditooteid?

Kõrgkvaliteetne bean-to-bar šokolaad vajab õiget hoolt, et säilitada selle komplekssed maitsed ja ideaalne tekstuur. Järgi neid juhiseid, et sinu TЁRT šokolaad säilitaks oma erakordse kvaliteedi.

Optimaalsed säilitustingimused

Temperatuur

Ideaalne vahemik: 12–16 °C

  • Hoia jahedas ja kuivas kohas eemal soojusallikatest
  • Väldi külmkappi panemist – külm võib põhjustada suhkrukõõma ja kondensatsiooni
  • Ära kunagi külmuta šokolaadi – see kahjustab kristallstruktuuri
  • Hoia eemal radiaatoritest, ahjudest, akendest ja otsesest päikesevalgusest

Niiskus

Ideaalne vahemik: 50–60% suhtelist õhuniiskust

  • Niiskus on šokolaadi vaenlane – säilita alati kuivas keskkonnas
  • Kõrge niiskus võib põhjustada suhkrukõõma (valkjat, teralist pinda)
  • Kui šokolaadi tuleb kuuma kliima tõttu hoida külmkapis, mähkige see tihedalt ning laske enne avamist toatemperatuuril soojeneda.

Valgus ja õhk

  • Hoia pimedas, et vältida maitse muutumist
  • Ava­misel hoia õhukindlas anumas
  • Šokolaad imab kergesti ümbritsevaid lõhnu – hoia eemal tugevalõhnalistest toitudest nagu kohv ja vürtsid

Hoiustamine

Avamata tooted

  • Hoia originaalpakendis kuni kasutamiseni
  • Säilita jahedas sahvris või kapis
  • Kontrolli parim enne kuupäeva parima värskuse tagamiseks

Pärast avamist

  • Paki tihedalt toidukilesse või alumiiniumfooliumisse
  • Aseta õhukindlasse anumasse või suletavasse kotti
  • Šokolaadimasside ja suurte plokkide puhul kaalu jagamist väiksemateks tükkideks
  • Märgi peale avamise kuupäev, et jälgida värskust

Säilivusaeg

Toote tüüp Säilivusaeg
Bean-to-bar šokolaaditahvlid 12 kuud või rohkem
100% kakaomassid 12 kuud või rohkem
Šokolaadikreemid
12 kuud
TЁRT FLUFFY kuuma šokolaadisegu
12 kuud

 Märkus: need juhised tagavad parima kvaliteedi. Korralikult säilitatud šokolaad on ka pärast neid tähtaegu ohutu tarbida, ehkki maitsebukett võib aja jooksul väheneda.


Šokolaadi valge katt

Valge katt

  • Avaldub valkja või hallika katuna pinnal
  • Põhjustatud temperatuuri kõikumistest, mille tõttu kakaovõi eraldub ja kristalliseerub uuesti
  • Söömiseks ohutu – mõjutab vaid välimust, mitte maitset
  • Saab sulatada ja ümber temperdada küpsetamiseks

Valge kirme

  • Avaldub kareda, teralise valge pinnana
  • Tekib siis, kui niiskus lahustab suhkru, mis hiljem pinnale uuesti kristalliseerub
  • Söömiseks ohutu, kuid tekstuur võib olla veidi teraline

Transport

  • Me hoolime sellest, et sinu tellimus jõuaks kohale täiuslikus seisukorras. Seetõttu palume sul pakiautomaadist tellimus kätte saada nii kiiresti kui võimalik pärast saabumisteate saamist.
  • Ära jäta šokolaadi kuuma autosse või kuuma ruumi
  • Lase šokolaadil enne avamist järk-järgult toatemperatuuril soojeneda

Eritingimused 100% kakaotoodete jaoks

  • Meie puhas kakaomass ja magustamata tooted on eriti stabiilsed, kuna neile pole lisatud lisaaineid:
  • Pikem säilivusaeg kui magustatud šokolaadil
  • Sobib suurepäraselt pikaajaliseks hoiustamiseks sahvris või kapis

Kiirjuhend

TEE NII:

  • Hoia temperatuuril 12–16 °C kuivas ja pimedas
  • Hoia pärast avamist õhukindlalt
  • Paki tihedalt, et vältida lõhnade imendumist
  • Lase külmkapis hoitud šokolaadil enne avamist soojeneda
  • Võta pakk koheselt välja pakiautomaadist pärast saabu­misteadet

ÄRA TEE NII:

  • Ära pane külmkappi, kui see pole täiesti vältimatu
  • Ära jäta otsese päikese või kuumuse kätte
  • Ära hoia tugevalõhnaliste toitude läheduses
  • Ära lase temperatuuril kõikuda
  • Ära jäta šokolaadi avamise järel lahtiselt seisma

Sul tekkis küsimusi?  Võta meiega ühendust – me aitame sul nautida tõelist esmaklassilist šokolaadi.